• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roglic verliest meesterknecht De Plus door ziekte

  Laurens De Plus is ziek uit de Ronde van Italië verdwenen. Hij stapte na ongeveer 80 kilometer in rit 7 af. De opgave van De Plus is een streep door de rekening van topfavoriet Primoz Roglic.

  De Plus was naar de Giro gestuurd om kopman Roglic over het hooggebergte naar de eindzege te loodsen. Hij begon sterk aan de Giro door achtste te worden in de tijdrit, maar daarna ging het snel minder met de meesterknecht van Jumbo-Visma.

   

  In de tweede rit verloor hij minuten. De Plus bleek ziek en moest medicijnen nemen. Die hebben blijkbaar niet of onvoldoende aangeslagen. Al vroeg in de rit van vrijdag begaf hij onder het helse tempo in het peloton, waar er gevochten werd om in de ontsnapping van de dag te zitten. Na 80 kilometer stapte De Plus buiten beeld af.

   

  "Laurens was niet heel ziek, maar het waren lastige dagen voor hem. Elke dag denk je dat hij er door komt, maar bij de start zien we hem telkens worstelen", zei ploegleider Addy Engels voor de start van de rit nog. "Het is zaak om de volgende twee dagen goed door te komen." Dat is helaas voor De Plus niet gelukt.

  De Plus baalt na opgave: "Dit was mijn hoofddoel van het jaar"