• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Biatlonkampioene Dahlmeier zet er op amper 25 al een punt achter

  De Duitse Laura Dahlmeier heeft haar afscheid van de biatlonsport aangekondigd. Dahlmeier, die twee keer goud won op de Winterspelen in Pyeongchang, is naar eigen zeggen niet meer gemotiveerd. "Ik voel niet meer de passie die nodig is voor topsport."

  Laura Dahlmeier won op de Olympische Spelen in 2018 twee keer goud: in de sprint en de achtervolging. Ze was de eerste vrouw die die dubbel kon pakken. De Duitse domineerde haar sport en pakte onder andere ook 7 gouden medailles op wereldkampioenschappen.

   

  Maar afgelopen seizoen liep het niet voor Dahlmeier door ziekte en blessures. Op amper 25-jarige leeftijd zet ze er nu een punt achter. "Na een ongelooflijk lastig seizoen voel ik me niet meer 100 procent gemotiveerd. Ik heb niet meer de passie die nodig is voor topsport."