• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tite laat hattrick-held Moura thuis voor Copa America in eigen land

  Lucas Moura.

  Braziliaans bondscoach Tite heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Copa America. Opvallend: Tottenham-held Lucas Moura, die Ajax in zijn eentje uit de Champions League kegelde, is er niet bij. Ook Marcelo van Real Madrid moet thuisblijven van het toernooi.

  Ook geen Vinicius Jr. en Fabinho

  Brazilië won de Copa America voor het laatst in 2007. Twaalf jaar later willen de "Goddelijke Kanaries" in eigen land maar wat graag nog eens de hoofdprijs wegkapen. 

   

  Bondscoach Tite maakte vandaag zijn selectie voor het toernooi bekend. Opvallend: hij heeft daarin geen plaats voor Lucas Moura (Tottenham), Vinicius Jr. en Marcelo (Real Madrid) en Fabinho (Liverpool).

   

  Vooral de afwezigheid van Moura doet de wenkbrauwen fronsen. Hij scoorde drie keer tegen Ajax in de halve finales van de Champions League en was zo de grote held van de Londense club. Neres, de smaakmaker van Ajax, kreeg dan weer wel goed nieuws. 

   

  Doelman Cassio (Corinthians), verdediger Fagner (Corinthians) en spits Everton (Gremio) zijn de enige geselecteerde spelers die actief zijn in de Braziliaanse competitie.

   

  De Copa America begint op  14 juni en loopt tot 7 juli. Brazilië zit in groep A met Bolivia, Venezuela en Peru.

  De 23 namen van Tite: