• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sjarapova raakt niet tijdig fit voor Roland Garros

  " "

  Maria Sjarapova speelde in 2019 amper 8 wedstrijden, in Melbourne bereikte ze de 4e ronde.

  Tweevoudig Roland Garros-kampioene Maria Sjarapova zal haar kansen dit jaar niet kunnen verdedigen. De 32-jarige Russin is nog onvoldoende hersteld van een schouderoperatie eind februari. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar begint op 26 mei.

  Sjarapova, die in 2012 en 2014 de beste was op het gravel in Parijs en vorig jaar de kwartfinale haalde, maakte haar forfait bekend op haar sociale media. "Soms zijn de juiste beslissingen niet de makkelijkste", betreurt ze haar afwezigheid.

   

  Sjarapova speelde haar laatste match in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Sint-Petersburg, voor de 2e ronde liet de nummer 35 van de wereld toen verstek gaan met een schouderblessure. Daarvoor ging ze eind februari onder het mes.

   

  Ze moest Indian Wells, Miami, Stuttgart, Madrid en Rome missen en nu komt ook Roland Garros te snel: "Het goeie nieuws is wel dat ik weer op het trainingsveld sta en stilaan weer kracht krijg in mijn schouder. Tot volgend jaar."