• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Serry: "Aan de benen lag het niet, ik maak gewoon een tactische fout"

  Pieter Serry

  Pieter Serry eindigde uiteindelijk 6e in de 6e rit.

  Pieter Serry was de Belgische vertegenwoordiger in de vlucht van de dag in de Giro, maar uiteindelijk miste hij de beslissende boot en zag hij zo zijn zegekansen in rook opgaan.

  "Ik heb de verkeerde mannekes in de gaten gehouden", zegt Pieter Serry aan de aankomst in San Giovanni Rotondo. "Ik keek vooral naar Amador en Oomen. Ik had ook meer tegenwind verwacht. Maar uiteindelijk waren de vogels toch gaan vliegen. Achteraf is het altijd makkelijk."

   

  Serry was nochtans betrokken in de massale valpartij in het begin van de rit, die ook Primoz Roglic ophield. "Ik heb mijn kuit een klein beetje bezeerd, maar daar lag het vandaag niet aan. Ik had goeie benen. Ik heb gewoon een tactische fout gemaakt. Ik was ook op pad met sterke renners."

   

  "Ik hoop later in deze Giro nog eens mee te kunnen in de vlucht. Onze prioriteiten zijn ritzeges met Viviani en een klassement met Jungels, maar ik hoop toch ook nog eens een kans te krijgen zoals vandaag."