• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Onfortuinlijke Sean De Bie blijft op de intensive care in Brescia

  " "

  Sean De Bie werd maandag frontaal aangereden door een auto op training.

  Sean De Bie ligt nog altijd op de intensive care in het "Spedali Civili", nadat de Belg van Roompot-Charles maandag op training in Italië aangereden was door een auto. Van een terugkomst naar België is nog geen sprake, meldt een update op de Facebook-pagina van zijn supporters. Zijn toestand is wel stabiel.

  Op de eerste dag van een trainingsstage in Italië liep het meteen mis voor De Bie: hij botste frontaal op een auto die door een fout manoeuvre op zijn rijvak was terechtgekomen. Het verdict was zwaar: 6 gebroken ribben, barst in het borstbeen, gebroken linkerschouderblad, gekneusde linkerlong en gekneusde milt.

   

  De supporterspagina van De Bie geeft een dagelijkse update: "Dinsdag ontdekten de dokters nog een breukje in zijn bekken. Omdat er vocht rond zijn longen bleef zitten, overwogen de artsen een drain, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig." 

   

  "De Bie moet wel op de intensive care blijven tot zijn linkerlong weer naar behoren functioneert. De dokters willen geen risico nemen. Van een eventuele terugkomst naar België is voorlopig nog geen sprake."

   

  "Door de vele breuken en barsten is iedere beweging van zijn bovenlichaam nog steeds zeer pijnlijk. Dat wordt in de mate van het mogelijke onderdrukt met de nodige pijnstillers."