• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Philipsen over betrapte ploegmaat: "Laat ons hopen dat het daar bij blijft"

  Jasper Philipsen veroverde een podiumplaats in de vierde etappe van de Ronde van Californië.

  UAE-Team Emirates zit even in zwaar weer. De ploeg zette zelf Juan Sebastian Molano uit de Giro na afwijkende waarden en was verplicht hetzelfde te doen met Kristijan Durasek, nadat die op non-actief werd gezet wegens zijn aandeel in Operatie Aderlass.

  Jasper Philipsen had gehoopt in zijn eerste profseizoen veel te kunnen leren over de koers, maar de dopinggevallen in zijn ploeg had hij liever niet meegemaakt. Vanuit Californië reageert hij ontgoocheld. "We hebben een streng antidopingbeleid en de ploeg hecht daar ook veel waarde aan."

   

  "Wij waren met de ploegmaats helemaal niet op de hoogte van het nieuws over Durasek. De ploeg nam hem uit de koers en we hebben hem zelfs niet meer gezien", zegt Philipsen. "Als hij niets mispeuterd heeft, zal hij dat wel kunnen aantonen."

   

  "Laat ons hopen dat het hier bij blijft. Ik vertrouw de ploeg voor 100 procent, wat de renners doen daar kan ik weinig aan veranderen. We moeten afwachten hoe dit afloopt."

   

  Philipsen werd in de vierde etappe van de Ronde van Californië mooi tweede, voor Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) en achter Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step).