• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzitter Genk: "Zullen België niet ontgoochelen in Champions League"

  Croonen en De Condé

  Peter Croonen viert de titel met sportief directeur Dimitri De Condé.

  Net als voor de spelers was het ook voor voorzitter Peter Croonen de allereerste titel uit zijn carrière. "Dit is het mooiste wat er is voor een club."

  "Hier hebben we zó lang en zó hard voor gewerkt. Dit is zó verdiend. Iedereen gunt het ons ook. Voor een club is dit het mooiste wat er is", zegt Peter Croonen, die naar elke uitmatch van Genk reed met de fiets.

   

  "We staan sinds oktober aan de leiding. Altijd weer die druk, maar toch zijn we altijd gefocust gebleven. Bij een tegenslag kropen we altijd weer meteen overeind. Voor zo'n jonge groep, toch zo'n mentale weerbaarheid tonen. Super!"

   

  Croonen denkt, net als heel veel andere mensen in Genk, ook al aan volgend seizoen. "We zullen ervoor zorgen dat we ook volgend seizoen nog een mooie groep hebben. We zullen België niet ontgoochelen in de Champions League."

   

  "Er zullen enkele spelers vertrekken. Voor die jongens is het ook het juiste moment om die stap te zetten. Maar het zullen er ook maar 3 zijn." Hoort coach Philippe Clement daar bij? "Dit is een heel mooie bekroning voor Philippe. Dit helpt alleen maar om hem te overtuigen om bij ons te blijven."

  Er zullen enkele spelers vertrekken, maar dat zullen er maar 3 zijn

  Voorzitter Peter Croonen

  Clement: "In komende dagen praten over mijn toekomst"

  Ook technisch directeur Dimitri De Dondé hoopt vurig dat Philippe Clement in Genk zal blijven. "Ik heb een geweldige relatie met Philippe, vooral als mens. Hij is een topmens, een echte winnaar", zegt De Condé.

   

  "Als hij ons zou vertellen dat zijn hart zegt dat hij elders moet gaan werken, zullen we dat respecteren. Racing Genk stopt ook niet bij Philippe Clement, dan gaan we gewoon door. Al hopen we natuurlijk om hem bij ons te houden. Philippe is een geweldige trainer. Hij haalt het beste boven in de spelers."

   

  Philippe Clement zelf bleef op de persconferentie na de match op Anderlecht vaag over zijn plannen. "In de komende dagen zullen we gesprekken voeren over hoe mijn toekomst eruit zal zien in Genk. Nu wil ik daar niet aan denken. Ik denk dat ik vroeger altijd te snel met het volgende doel bezig was, nu wil ik bij deze titel stilstaan en genieten", aldus Clement.