• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Petacchi is Giro-analist af na mogelijke betrokkenheid Operatie Aderlass

  " "

  Alessandro Petacchi en Maria Bastianelli bij de start van de Giro in Bologna.

  Dat de Internationale Wielerunie (UCI) gisteren bekendmaakte dat er een onderzoek liep naar Alessandro Petacchi voor mogelijk gebruik van verboden middelen in Operatie Aderlass, heeft zo zijn gevolgen. De Italiaanse tv-zender RAI schrapt hem als analist voor deze Giro.

  Eerder deze week viel de naam van Petacchi voor het eerst in de bloeddopingzaak rond de Duitser dokter Mark Schmidt. Gisteren kwam dan de mededeling van de UCI: naast Petacchi werden ook Borut Bozic en de actieve renners Kristijan Koren en Kristijan Durasek genoemd.

   

  De 45-jarige Petacchi, die in 2015 afscheid nam met 152 overwinningen, werd in zijn actieve carrière een jaar geschorst voor een positieve salbutamolcontrole in de Giro 2007. Hij stelt dat hij dokter Schmidt nooit gezien heeft. De man was nochtans teamdokter bij Milram, waarvoor de sprinter in 2008 reed.