• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leo De Rycke verlaat Antwerp Giants voor Bamberg, volgt coach Moors?

  Leo De Rycke

  Leo De Rycke wordt sportief directeur bij Bamberg.

  De Duitse basketbalclub Bamberg heeft Leo De Rycke aangesteld als sportief directeur. De 54-jarige Belg zal dus aan het einde van het seizoen Antwerp Giants verlaten. Ook Giants-coach Roel Moors werd al gelinkt aan Bamberg.

  Bamberg, negenvoudig kampioen in Duitsland, verwacht De Rycke op 1 juli en gaf de toekomstige sportief directeur een contract voor de komende drie seizoenen. Algemeen directeur van de club Arne Dirks gaf toe dat De Rycke de "ideale kandidaat" was voor de job omdat hij "had bewezen in staat te zijn jong talent te ontdekken en te laten evolueren."

   

  De Rycke verklaarde "geëerd en trots" te zijn om bij één van de toonaangevende Duitse clubs te mogen tekenen. "We zullen hard werken zodat Bamberg een toonaangevende club blijft", aldus De Rycke.

   

  "Met Leo zien we jammer genoeg een vaste waarde vertrekken. We willen hem bedanken voor alle jaren dienst en hem feliciteren met deze topopportuniteit", laat de Antwerpse club weten. "We kijken al uit naar een eventuele toekomstige confrontatie met Leo en zijn nieuwe club."

   

  Ook huidig Giants-coach Roel Moors werd genoemd bij de Duitse topclub. Op officieel nieuws is het nog wachten, maar wie weet heeft De Rycke wel de rode loper uitgerold.

   

  Bamberg stond onlangs nog tegenover de club uit Antwerpen. Daar toonden de Giants zich de sterkste in de kleine finale van de Final Four in de Champions League begin mei in het Sportpaleis.