• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Financiële controlekamer brengt City voor UEFA-rechter, City viseert Leterme

  " "

  De CFCB begon haar onderzoek na onthullingen in Football Leaks in maart.

  Het financiële controle-orgaan (CFCB) heeft zijn onderzoek naar Manchester City afgerond en de Engelse kampioen doorverwezen naar de interne rechtbank van de UEFA. City reageerde "teleurgesteld, maar niet verrast" en wijst hoofdonderzoeker Yves Leterme met de vinger: "Een oneerlijk proces."

  Na onthullingen van Football Leaks in maart begon de CFCB een onderzoek naar de financiële handel en wandel van de club van Kompany en De Bruyne. City zou gesjoemeld hebben met sponsorcontracten en ook de manager van een minderjarige speler betaald hebben.

   

  Volgens de krant New York Times zou City een uitsluiting voor de Champions League riskeren, maar volgens onze informatie zal het zo'n vaart wellicht niet lopen. City is alvast not amused. Het schreeuwt zijn onschuld uit en vindt dat zijn vertrouwen in de CFCB geschaad wordt en individuen misbruik maken van het onderzoek.

  City: "Vertrouwen in goeie afloop na oneerlijk proces"

  In een persbericht vandaag wordt hoofdonderzoeker Yves Leterme met naam genoemd. "Manchester City Football Club is ontgoocheld, maar jammer genoeg niet verrast, door de plotse doorverwijzing door CFCB-hoofdonderzoeker Yves Leterme. De lekken in de media de voorbije week zijn indicatief voor het proces dat geleid werd door meneer Leterme."


  "Manchester City vertrouwt geheel op een positieve uitkomst van de zaak wanneer een onafhankelijk gerechtelijk orgaan zich erover zal buigen."


  "De beschuldiging van financiële onregelmatigheden is volledig onjuist. De doorverwijzing gaat voorbij aan onweerlegbaar bewijs dat City aan de CFCB bezorgde. Uit het onderzoek komen fouten en misinterpretaties naar voren die alleen maar aantonen dat er absoluut geen eerlijk proces gevoerd wordt. City blijft in de kou staan na een totaal onbevredigend, beknot en vijandig proces."


  City werd in 2014 al eens bestraft voor inbreuken op Financial Fair Play. Toen moest het 57 miljoen euro betalen, waarvan 37 miljoen voorwaardelijk. Het is niet bekend wanneer de UEFA-rechtbank een uitspraak zal doen.