• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Gooiden alles in de weegschaal voor Clement, enkel zijn jawoord ontbreekt nog"

  Clement en Gerits

  Erik Gerits (r) hoopt Philippe Clement (l) aan boord van het Genkse schip te houden.

  Racing Genk staat op de drempel van de titel, maar dreigt er volgend seizoen geen leegloop? En blijft succescoach Philippe Clement de club trouw? "De supporters mogen op hun 2 oren slapen: we zullen er volgend seizoen weer staan", zegt CEO Erik Gerits.

  Erik Gerits is nog maar 1,5 jaar CEO bij Racing Genk, maar hij kan nu al geschiedenis schrijven met de club. "Het is al een heel mooi seizoen geweest, maar we hebben nog de kers op de taart nodig", blijft hij voorzichtig.

   

  "De komst van Philippe Clement was cruciaal in dit succes. Hij heeft onze club doen groeien, heeft voor nog meer professionalisering gezorgd."

   

  Ook de technische staf krijgt een pluimpje van de CEO. "We heben maar het 5e of 6e budget van eerste klasse, maar zijn er enerzijds in geslaagd onze ploeg bij elkaar te houden en anderzijds hebben we een goeie jeugdopleiding. We zijn dit jaar al kampioen geworden bij de U15, U16, U18 en U21."

  De komst van Philippe Clement was cruciaal in dit succes

  Erik Gerits

  "Komende weken komen we al met nieuwe transfers"

  Over een mogelijke leegloop na de titel wil Erik Gerits niet spreken. "We hebben absoluut geen angst voor de toekomst. De supporters kunnen op hun 2 oren slapen dat we er volgend seizoen weer zullen staan."

   

  "Sommige spelers hebben we wel de belofte gemaakt dat we bereid zijn mee te werken aan een transfer bij een juiste ploeg en een juist bod. Maar dat geldt niet voor alle spelers. We werken ook hard aan volgend seizoen. De komende weken zullen we al met nieuwe transfers komen."

   

  Het belangrijkste dossier is misschien dat van de trainer. Kan Genk Clement houden? "We zien allemaal dat Philippe fantastisch werk levert. We doen er alles aan om hem bij de club te houden. We hebben alles in de weegschaal gegooid. Enkel zijn jawoord ontbreekt nog."

   

  "Ik denk dat er voor Philippe nog enkele mooie uitdagingen liggen bij Genk, zowel in België als in Europa. Er is nog een mooie toekomst hier voor hem, want zijn werk is nog lang niet klaar. Maar de uiteindelijke keuze ligt bij hemzelf."