• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Driftkikker Kyrgios ontploft en gooit stoel op het veld

  Nick Kyrgios heeft in Rome zijn reputatie alle eer aangedaan.

  Nick Kyrgios heeft zich weer niet van zijn beste kant laten zien. De Australiër werd boos na een gemiste slag en ontplofte. Hij kreeg een game penalty en stapte het veld af.

  De nummer 36 op de ATP-wereldranglijst heeft in het verleden al vaker bewezen dat hij snel geïrriteerd kan raken. Dat toonde Nick Kyrgios vandaag opnieuw op het ATP 1000-toernooi in Rome. Zijn tegenstander was de Noor Casper Ruud. Ze pakten elk een set en waren net begonnen aan de derde en laatste set. Kyrgios sloeg een bal buiten en verloor de controle volledig.

   

  Volgens ooggetuigen riep de 24-jarige Australiër: "Hoe moet ik in godsnaam opslaan als er fotografen rondlopen in de tribune?" 

   

  Kyrgios stapte in de richting van zijn bank en trapte eerst een waterflesje weg. Het enfant terrible van de tenniswereld kreeg daarop een "game penalty". Vervolgens gooide hij een stoel op het veld. Kyrgios schudde de hand van Ruud en stapte van het veld. De umpire kreeg geen hand van Kyrgios en die werd onmiddellijk gediskwalificeerd.

   

  Casper Ruud gaat dus naar de derde ronde en zal tegen Juan-Martin Del Potro moeten spelen. Del Potro won zijn tweede ronde tegen David Goffin.

  Bekijk hier de driftbui van Kyrgios

  Internazionali BNL d'Italia

  Nick Kyrgios (55)
  set
  Casper Ruud (24, Kwal.)
  3
  1
  6
  7
  7
  2
  6
  5
  1
  3
  2