• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Derde keer, ook goede keer voor Groenewegen in Duinkerke

  Dylan Groenewegen

  Een hattrick voor Dylan Groenewegen in Duinkerke.

  Dylan Groenewegen is flink op dreef in de Vierdaagse van Duinkerke. Na de eerste en de tweede rit, schrijft de aalvlugge Nederlander nu ook ronde drie op zijn naam. In een massasprint rekende hij af met Sarreau en Laporte. 

  In de eerste rit was Groenewegen een klasse hoger dan de tegenstand, daags nadien werd de Nederlander toch nog als winnaar uitgeroepen na een diskwalificatie van Venturini. En ook vandaag stond er geen maat op Groenewegen en maakte hij zijn hattrick compleet. 

   

  Met vijf lastige beklimmingen op het programma kregen de sprinters de kans op overwinning niet zomaar in de schoot geworpen. Keukeleire, De Bondt, Turgis en Reinders reden gedurende de rit een voorsprong van vier minuten bij elkaar. Met Keukeleire en Turgis, twee kandidaten voor de eindzege, had het viertal twee flinke motoren bij zich.

   

  Ongeveer 70 kilometer voor de finish werd het viertal reeds bij de lurven gegrepen, een nieuwe kopgroep vormde zich. Opnieuw een viertal, opnieuw twee Belgen: Dewulf en Dehaes kregen gezelschap van Van Ginneken en Pailot. 

   

  Ook zij kregen niet veel ruimte, een massasprint kondigde zich aan. En daar bleek Groenewegen, misschien wel de snelste renner van het moment, ongenaakbaar. Met drie zeges op een rij, blijft hij uiteraard ook leider. Roy Jans was de beste Belg op plek 4, aangezien Venturini (die als vierde eindigde), opnieuw werd gediskwalificeerd. De Fransman werd teruggezet naar de 16e plek.

  Uitslag rit 3

  1. Dylan Groenewegen (Ned) 
  2. Marc Sarreau (Fra)
  3. Christophe Laporte (Fra)
  4. Roy Jans
  5. Timothy Dupont
  6. Aksel Nommela (Est)
  7. Kevyn Ista
  8. Tom Van Asbroeck
  9. Jens Keukeleire
  10. Michael Van Staeyen

  Stand na rit 3

  1. Dylan Groenewegen(Ned) 11u59'42"
  2. Marc Sarreau (Fra) op 0.15"
  3. Timothy Dupont 0.24"
  4. Mike Teunissen (Ned) 0.26"
  5. Jens Keukeleire  
  6. Roy Jans  
  7. Christophe Laporte (Fra)  
  8. Anthony Turgis (Fra) 0.27"
  9. Lasse Norman Hansen (Noo) 0.28"
  10. Elmar Reinders (Ned) 0.29"

  Bekijk de sprint van Groenewegen