• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hazard groet fans in VS, Loftus-Cheek valt uit in benefietmatch

  Chelsea speelde de wedstrijd voor het goede doel, maar denkt vooral aan de finale van de Europa League.

  Chelsea heeft een wedstrijd voor het goede doel gespeeld in de Verenigde Staten. Eden Hazard en zijn ploeggenoten wonnen met 0-3 van New England Revolution, een ploeg uit de Major League Soccer (MLS).

  Chelsea speelt de finale van de Europa League op 29 mei, maar toch vond de Engelse club nog de tijd om heen en terug te vliegen naar de Verenigde Staten voor een galawedstrijd.

   

  De benefietwedstrijd tussen Chelsea en New England Revolution werd omgedoopt tot "Final Whistle on Hate". De wedstrijd werd gespeeld in de thuisbasis van de MLS-ploeg in Foxborough, nabij Boston. Chelsea won de wedstrijd zonder enige moeite met 0-3.

   

  Eden Hazard had geen grote impact op de wedstrijd en werd tijdens de rust gewisseld voor Willian. Na de wedstrijd ging de Rode Duivel zijn Amerikaanse supporters groeten, en dat blijken er heel wat te zijn. 

  Hazard begroet zijn Amerikaanse fans

  Mooi bedrag voor het goede doel, Loftus-Cheek geblesseerd

  De benefietwedstrijd leverde 3,6 miljoen euro op, dat geld wordt uitgedeeld aan organisaties die zich inzetten tegen discriminatie en geweld. Robert Kraft, eigenaar van New England Revolution, en Roman Abramovich, eigenaar van Chelsea, gaven allebei een mooi bedrag. Met z'n tweeën gaven ze een vierde van de totale som aan het goede doel.

   

  Een kleine domper op de vreugde. Sterkhouder Loftus-Cheek raakte geblesseerd en moest vervangen worden. Ruben Loftus-Cheek zal in Londen onderzocht worden, maar het lijkt erop dat de 23-jarige speler lang buiten strijd zal zijn door een blessure aan zijn achillespees.

   

  Chelsea-coach Maurizio Sarri kon niet lachen met de blessure van Loftus-Cheek. Zeker niet met zicht op de finale van de Europa League.