• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KBVB registreert Bayat en Veljkovic opnieuw als tussenpersoon: "Niets aan te doen"

  De verschillende makelaars die betrokken zijn in het matchfixingdossier hebben zich allemaal opnieuw probleemloos kunnen registreren als tussenpersoon bij de voetbalbond.

  Wie als tussenpersoon wil optreden in België is verplicht zich aan te melden bij de KBVB. De enige voorwaarde is dat je over de juiste papieren beschikt, jaarlijks een bijdrage van 500 euro stort en aan de eisen van de KBVB voldoet.

   

  Die eisen zijn dat je "nooit definitief veroordeeld mag zijn wegens een wanbedrijf of misdaad van financiële aard" en dat de makelaars zich "moeten onthouden van gedragingen die de belangen van de KBVB en de voetbalsport schaden".

   

  Omdat Dejan Veljkovic (de spijtoptant van het gerecht in het matchfixingonderzoek) en Mogi Bayat (die verdacht wordt van witwaspraktijken en criminele bendevorming) nog niet zijn veroordeeld, krijgen ze het voordeel van de twijfel van de KBVB. "Wij kunnen hier niets aan doen", klinkt het bij de bond. Ook Thomas Troch, Walter Mortelmans en Evert Maeschalck, de andere makelaars die zijn aangeklaagd door de voetbalbond, konden zich zonder problemen weer registreren.

  Dejan Veljkovic

  Dejan Veljkovic deed als spijtoptant een boekje open bij het gerecht.