VIDEO: Amsterdam ontploft na 34e schaal voor Ajax, spelers dragen titel op aan Nouri

  Aanvoerder Mathijs de Ligt steekt de kampioenenschaal de lucht in.

  Ajax pakte gisteren zijn 34e landstitel na een 1-4-zege bij De Graafschap, waarna een lange feestnacht volgde. De Amsterdammers droegen de titel op aan Abdelhak Nouri, het toptalent dat in 2017 een hartstilstand kreeg en daardoor blijvende hersenschade opliep. 

  #nummer34

  De 34e landstitel werd uiteraard goed gevierd in de Nederlandse hoofdstad. De spelers van Ajax werden na hun 1-4-zege bij De Graafschap als helden onthaald aan het stadion (zie: beelden onder) en wisten met hun vreugde geen blijf.

   

  Alle Ajacieden zaten met hun gedachten ook bij Abdelhak Nouri. Het toptalent, dat met nummer 34 speelde, was een ploegmaat van heel wat huidige Ajax-toppers. Hij liep in 2017 hersenschade op na een hartstilstand en zal nooit meer de oude zijn.

   

  Het shirt van de titelviering kreeg op de zijkant van één van de mouwen een afbeelding van Nouri met rugnummer 34 (zie: foto onder).

  Beelden van een lange feestnacht:

  De Ajax-spelers worden als helden onthaald:

  Nouri is niet vergeten:

  Felicitaties van de (Nederlandse) voetbalwereld

  Heel wat spelers die bij Ajax vertrokken hebben nog altijd een goede band met de Nederlandse recordkampioen. Op Twitter regende het dan ook felicitaties voor de 34e landstitel van de Nederlandse topclub.

  Ook bondscoach Koeman feliciteert Ajax:

  Algemeen directeur Edwin van der Sar is in de wolken: