• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Berge: "Mijn toekomst? Nu niet, dit is de belangrijkste week van het seizoen"

  Sander Berge

  Sander Berge heeft het volste vertrouwen in een goeie afloop.

  Sander Berge kan zich vanavond tot kampioen kronen met Racing Genk. Wat er daarna gebeurt, is nu even niet aan de orde voor de sterke Noor.

  "Winnen in Anderlecht"

  Leider Racing Genk trekt vanavond naar Anderlecht tijdens de voorlaatste speeldag van Play-off I. Volstaat een punt? "Neen, zo zitten we niet in mekaar", antwoordt sterkhouder Sander Berge. "We spelen altijd voor de 3 punten, thuis en op verplaatsing. We willen dus winnen in Anderlecht."

   

  "Makkelijk wordt het niet. Anderlecht begint toch beter en beter te draaien, maar we willen alleszins weer dominant spelen, ook op verplaatsing."

   

  Als Genk beter doet dan Club Brugge is het kampioenschap beslist. "Of we nu vanavond in Anderlecht of zondag in Genk kampioen worden, maakt me niet uit. Daar denken we niet aan. We concentreren ons alleen op onze wedstrijd en spelen voor de 3 punten in Anderlecht."

   

  En aan zijn toekomst denkt Berge nu ook niet."Neen, neen", lacht de 21-jarige middenvelder. "Nu niet, dit is de belangrijkste week van het seizoen. Dat is het enige wat telt nu."

  Of we nu vanavond in Anderlecht of zondag in Genk kampioen worden, maakt me niet uit. 

  Sander Berge

  Bekijk het interview met Sander Berge: