• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Onze man in de Giro: "Het siert Dumoulin dat hij het nog geprobeerd heeft"

  Tom Dumoulin

  Tom Dumoulin verlaat de Ronde van Italië in de ploegauto.

  Vandaag trekt de Ronde van Italië zich weer op gang zonder Tom Dumoulin. Volgens onze man ter plaatse Renaat Schotte heerst er grote droefenis bij de man van Maastricht, maar is de Giro nog niet onthoofd.

  "Te veel pijn"

  Na 5 dagen verloor de Giro gisteren een van zijn grootste kanshebbers op de eindoverwinning in Verona. Tom Dumoulin liep maandag een zware knieblessure op, maar probeerde het gisteren toch nog. Tevergeefs.

   

  "Als je op de rollen zit met pijn, dan vind ik het straf dat hij nog de wil had om te starten. Hij wou misschien nog respect tonen tegenover de organisatie of zijn ploeg, maar het siert in elk geval de mens Dumoulin dat hij nog geprobeerd heeft", stelt onze reporter Renaat Schotte vanuit de Laars.

   

  De Girowinnaar van 2017 stond na zijn val op meer dan 4 minuten van roze trui Roglic. Afstappen is dan logisch. "Niet helemaal, want in de Ronde van Italië ben je dan niet uitgeteld, zeker niet voor het podium. In de laatste week denk ik dat er met minuten wordt gegoocheld. In afwezigheid van een prominent team als Team Ineos kan er nog veel gebeuren."

   

  "Roglic is op dit moment de beste, maar we hebben vorig jaar gezien wat er met Yates gebeurd is. De opgave van Dumoulin is zeker te wijten aan te veel pijn en niet aan een reeds verloren algemeen klassement."

  "Sunweb kan nog voor peper en zout zorgen"

  Hoe moet het nu verder met Sunweb zonder kopman? "Team Sunweb wordt nu meer een vrijbuitersploeg die op ritwinst zal mikken", voorspelt Renaat Schotte.

   

  "Op klassementsvlak is de ploeg serieus onthoofd, misschien kan Sam Oomen proberen om zich eens te testen met de grote klassementsmannen."

  Louis Vervaeke

  Louis Vervaeke trekt meteen in de aanval.

  "In Tour wacht Ineos-blok"

  Tom Dumoulin komt nu wel een pak frisser aan de start van de Ronde van Frankrijk  in Brussel, wat de kansen op winst vergroot. Renaat Schotte: "Vergeet niet dat Dumoulin vorig jaar ook de dubbel Giro-Tour gedaan heeft en telkens tweede werd. Hij heeft al bewezen dat hij de dubbel aankan."

   

  “Nu zal hij wel nog de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland rijden met het oog op de Tour. Hij zal wel frisser aan de start komen, maar daar moet hij opboksen tegen het sterke Ineos-trio Froome-Thomas-Bernal."

   

  "Momenteel denkt Dumoulin nog niet aan de Tour. Hij heeft hier met zijn ploeg heel lang naartoe gewerkt en dat valt nu allemaal in het water. Dus er is op dit moment sprake van grote, diepe ontgoocheling en droefenis bij de man van Maastricht", besluit onze man in de Giro.

  Tom Dumoulin, Geraint Thomas en Chris Froome

  Vorig jaar stond Tom Dumoulin (2e) naast Geraint Thomas (1e) en Chris Froome (3e) op het Tourpodium.