• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Aanvaller Vervaeke: "Mijn Italiaans moet nog beter"

  Louis Vervaeke

  Weer of geen weer, Louis Vervaeke kiest voor de vlucht vooruit.

  Nu Sunweb onthoofd is in de Giro moet het team het geweer van schouder veranderen. Louis Vervaeke gaf alvast het voorbeeld met een aanval. "Mission impossible", besefte de Belgische renner achteraf.

  Louis Vervaeke moest in Italië drie weken lang in dienst rijden van Tom Dumoulin, maar de Nederlandse topper gaf er vandaag de brui aan na zijn val van gisteren. Onze landgenoot koos dan maar voor de vlucht vooruit in rit 5.

   

  "Een mission impossible", vertelt hij aan onze reporter in de Giro. "Ik zal nog wat aan mijn Italiaans moeten werken, want ze verstonden me niet. Ik wilde 20 km/u rijden en pas op de klim voluitgaan. Dat konden of wilden ze blijkbaar niet. En op je eentje maak je geen kans. Dom."

   

  De komende dagen zijn Vervaeke en zijn overgebleven ploegmaats alvast van plan om nog een poging te wagen. "Je kan niet anders. We hebben allemaal keihard getraind om Tom aan de eindzege te helpen. Het zou zonde zijn om die conditie niet te gebruiken. We moeten hier nu proberen om een rit te winnen."

  Bekijk het interview met Louis Vervaeke:

  Luister naar onze podcast met Louis Vervaeke: