• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dumoulin: "Ik wilde het nog proberen, maar het ging echt niet"

  Tom Dumoulin heeft woensdag de Giro verlaten. Na enkele luttele kilometers in de 5e etappe stapte de Nederlander in de volgwagen. Zijn knie was te fel gehavend na een valpartij gisteren.

  Dumoulin: "Wist het deze morgen al op de rollen"

  Veel hoop had Tom Dumoulin al niet meer voor de start van de 5e rit. "Eigenlijk voelde ik vanmorgen op de rollen al dat het 99% zeker niet zou lukken", vertelde de zichtbaar aangeslagen Sunweb-renner. "Voor dat ene procentje wilde ik het toch proberen. Dat was een beetje tegen beter weten in."

   

  "De beslissing om toch te starten heb ik in overleg met de ploeg genomen. Ik wilde niet thuis zitten om dan na 2 dagen te moeten vaststellen dat ik geen pijn meer heb. Nu heb ik mezelf niks te verwijten, want ik heb het geprobeerd. Het ging gewoon echt niet."

   

  "Mijn knie is flink gezwollen en het gaat niet om er kracht op te zetten. Op dit moment is het nog moeilijk om de knop om te draaien, maar dat hoeft ook nog niet. Vanavond naar huis en dan alles op de Tour? In elk geval vanavond naar huis."

   

  "Ik heb nog niet nagedacht over wat nog komt. Ik ben gewoon heel teleurgesteld dat ik de Giro moet verlaten en dat ik mijn doelen niet gehaald heb. Mijn hele voorbereiding was voor niks. Een van de komende dagen zal ik mijn knie nog wel eens opnieuw laten onderzoeken, zodat ik zeker weet dat er niks stuk is."