• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel kan niet alles winnen: "Maar dag is wel geslaagd"

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel (archieffoto) haalde in Puivelde nog even zijn wegfiets van stal.

  Publiekstrekker Mathieu van der Poel heeft de kermiskoers in Puivelde niet kunnen winnen.  Hij werd zelfs voortijdig uit de wedstrijd genomen. De zege in het Waasland ging naar de Brit Alexander Richardson.

  Tussen de mountainbikewedstrijden door stond Mathieu van der Poel vanmiddag aan de start van Puivelde Koerse, een kermiskoers over 19 ronden van elk 8,9 kilometer. De Nederlandse kampioen kwam echter niet in het stuk voor. Samen met een groot deel van het peloton werd hij uit koers genomen wegens een te grote achterstand.

   

  "Maar ik heb wel kunnen doen waar ik voor gekomen was", reageert Van der Poel. "Dat was de laatste hand leggen op wat komend weekend wacht in de eerste Wereldbekerwedstrijd mountainbike. En ik mag het een geslaagde dag noemen, al had ik natuurlijk liever meegestreden voor de zege."

   

  Vanuit Puivelde trekt Van der Poel nu naar het Zwarte Woud. "Ik maak alvast een kanttekening bij hetgeen in Albstadt wacht. Ik heb een zeer lang en slopend wegseizoen achter de rug", merkt hij op.

   

  "Daarom denk ik dat ik tegen de echte mountainbiketoppers tekort ga schieten. Het is afwachten geblazen, maar ik wil die Wereldbekermanche zeker rijden en ga in Duitsland strijden met de middelen die ik heb."

  Een geslaagde dag met het oog op de eerste manche van de Wereldbeker mountainbike, al had ik natuurlijk liever meegestreden voor de zege.

  Mathieu van der Poel

  Wereldbeker mountainbike live op Sporza

  De voorbije jaren stond Mathieu van der Poel telkens op het podium in Albstadt. Of hem dat nu weer lukt, ziet u komend weekend op onze mountainbikepagina's. Sporza zendt de Wereldbeker dit seizoen rechtstreeks uit via livestream.

  Brit wint na solo van 20 kilometer

  Alexander Richardson ging oververdiend met de zege aan de haal in Puivelde. De 29-jarige Brit won na een lange solo van zowat 20 kilometer. Stijn Steels werd tweede voor de Nederlander Yoeri Havik.