• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lommel strikt twee investeerders: "Samen groeien richting 1A"

  Vlnr: algemeen directeur Greet Van Brabant, Udi Shochatovitch, voorzitter Paul Kerkhofs en Rudi Vandenput.

  Vlnr: algemeen directeur Greet Van Brabant, Udi Shochatovitch, voorzitter Paul Kerkhofs en Rudi Vandenput.

  Lommel SK heeft een akkoord gesloten met twee nieuwe investeerders die de club op termijn weer naar 1A willen brengen. "We willen blijven inzetten op jong Belgisch talent, aangevuld met beloftevolle jongeren uit het buitenland", klinkt het.

  De Israëlische sportadvocaat Udi Shochatovitch investeert 2,6 miljoen euro in de club. Sportconsultant Rudi Vandenput, de rechterhand van Shochatovitch, wordt bestuurder en medeaandeelhouder van de club. "We zijn tevreden dat alles nu afgerond is. Nu kunnen we beginnen met de voorbereiding van volgend seizoen", zegt voorzitter Paul Kerkhofs.

   

  "De huidige VZW blijft aan boord. Udi komt als bijkomende investeerder. Het is niet zo dat hij de club overgenomen heeft. Maar dankzij zijn kennis en relaties zal de club op termijn wel autonoom kunnen groeien."

   

  "Ons huidige model met Belgen was niet langer houdbaar. We willen onze eigenheid behouden en jong Belgisch talent aanvullen met beloftevolle jongeren uit het buitenland. Het is de bedoeling om langzaam te groeien richting 1A."

  Udi Shochatovitch en Paul Kerkhofs

  Udi Shochatovitch en Paul Kerkhofs

  Shochatovitch: "Binnen 2 à 3 jaar in nieuw stadion"

  "Ik ben heel blij om hier te zijn. Lommel is een mooie plek", sprak Udi Shochatovitch, die voorzitter Paul Kerkhofs wel wat leek tegen te spreken. "Ik ben nu eigenaar van de club", klonk het resoluut.

   

  "Mijn voorwaarde was dat het huidige bestuur zou aanblijven. Ik heb hoge verwachtingen. Er lopen hier goeie mensen rond, de structuur zit goed. We willen een jeugdacademie oprichten en binnen 2 à 3 jaar in een nieuw stadion spelen. Daarover wordt onderhandeld met de stad."

   

  "Lommel is de perfecte locatie om jongeren te laten groeien. De club zal Belgisch blijven, maar wel iets internationaler worden. Ik zet de deur open voor spelers en de coach zal uiteindelijk de beslissingen nemen. Ik ga niet de opstelling bepalen. We willen nu een goed team samenstellen voor volgend seizoen en op termijn promoveren naar 1A."

   

  Shochatovitch is geen mecenas. "Ik doe nu een investering om later geld mee te verdienen. Zo gaat dat nu eenmaal. Samen kan Lommel sterker worden en groeien. Ik zal hier ook vaak zelf langskomen."