Ga naar de inhoud

meest recent

Vonn wordt beloond voor carrière en krijgt Prinses van Asturiëprijs

 wo 15 mei 2019 14:45
Lindsey Vonn is recordhoudster in het alpineskiën met 82 wereldbekerzeges en 3 olympische medailles.

Lindsey Vonn heeft de Prinses van Asturiëprijs gekregen. De skiester kreeg de prijs voor de bijdragen die ze tijdens haar carrière aan de sportwereld geleverd heeft.

De Prinses van Asturiëprijs wordt uitgereikt door de stichting die vernoemd is naar de Spaanse kroonprinses Leonor van Asturië. De prijs wordt sinds 1987 jaarlijks uitgereikt en er zijn al heel wat grote namen die de prijs gewonnen hebben, onder meer Iker Casillas (voetbal), Rafael Nadal (tennis), Michael Schumacher (Formule 1), Lance Armstrong (wielrennen), Carl Lewis (atletiek) en Sergej Boebka (polsstokspringen).

 

De jury gaf de prijs aan Vonn omdat ze doorheen haar carrière buitengewone bijdragen heeft geleverd aan de sport. Bij de prijs hoort een bedrag van 50.000 euro. 

Er zijn in totaal 8 categorieën die prijs elk jaar krijgen:

 

1. Kunst

2. Mensheid en communicatie

3. Internationale samenwerking

4. Literatuur

5. Sociale wetenschappen

6. Technisch en wetenschappelijk onderzoek

7. Vrede en harmonie

8. Sport

Het einde van een prachtige carrière voor Vonn

Vonn nam op 34-jarige leeftijd afscheid van de sport. Ze haalde in februari een bronzen medaille op haar laatste WK in het Zweedse Are. Door blessures die elkaar in kort tempo opvolgden kon ze niet meer op het hoogste niveau deelnemen.


De Amerikaanse skiester heeft een legendarische status verworven in de skiwereld. Ze is recordhoudster bij de vrouwen met 82 gewonnen wereldbekermanches en heeft 3 olympische medailles in haar prijzenkast hangen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.