• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Landa trekt zijn staart al in, Yates toont begrip: "Maak je geen zorgen"

  Mikel Landa staat 22e op 1'49" van leider Primoz Roglic.

  Oorlog tussen de favorieten hebben we eigenlijk nog niet gezien in deze Giro, maar de 4e etappe heeft gisteren na enkele valpartijen een slagveld veroorzaakt. Movistar-kopman Mikel Landa foeterde dinsdag hevig op Mitchelton-speerpunt Simon Yates, maar de Spanjaard was 's avonds al gekalmeerd. 

  De 4e rit had een dagje zonder al te veel zorgen moeten worden voor de klassementsmannen in de Giro, maar twee valpartijen in de finale dwarsboomden dat scenario. Tom Dumoulin was het voornaamste slachtoffer, maar ook Mikel Landa en Simon Yates kwamen niet ongehavend uit de strijd.

   

  Landa wees met de vinger naar de Brit, die een val aan een rotonde zou hebben veroorzaakt. "Wat een idioot", foeterde de Spanjaard. "Door Yates ben ik ten val gekomen."

   

  De verbale oorlog ging een eigen leven leiden, waarna Landa zich 's avonds verontschuldigde op Twitter. "Ik wil me excuseren, zeker bij Simon Yates. Mijn woorden werden uit de context gerukt", schreef Landa. "Maak je geen zorgen", pikte Yates in. "Ik weet wat het is om iets te zeggen in het heetst van de strijd."