Ga naar de inhoud

Stimac wordt bondscoach India: "Zijn ervaring zal ons naar een hoger niveau tillen"

 wo 15 mei 2019 12:38
Igor Stimac leidde Kroatië naar de Wereldbeker in Brazilië in 2014, maar ging zelf niet mee.

De Indiase voetbalbond heeft Igor Stimac aangesteld als bondscoach. De Kroaat vervangt de Engelsman Stephen Constantine, die met India in januari slecht presteerde in de Azië Cup.

"Het Indiase voetbal zit in een overgangsperiode en ik ben ervan overtuigd dat Stimac ons met zijn ervaring naar een hoger niveau zal tillen", zegt Praful Patel, voorzitter van de Indiase bond.

 

In zijn trainerscarrière werkte Stimac bij Hajduk Split en NK Zagreb. De 51-jarige was de coach van de Kroatische nationale ploeg vanaf 2012. Hij plaatste zich in een voorrondegroep achter België als 2e voor het WK 2014 in Brazilië. Hij ging evenwel niet mee naar het WK, hij nam zelf ontslag. Zijn laatste job was in 2017 bij Al-Shahania in Qatar.

 

De centrale verdediger schitterde in 1998 met Kroatië op het WK. De Kroaten haalden de halve finale tegen gastland Frankrijk, dat later de finale won tegen Brazilië. Kroatië won de wedstrijd voor de 3e plaats nog tegen Nederland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.