• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Jong (21) wint Johan Cruijff-prijs: "Cruijff was de grootste Nederlandse speler ooit"

  Frenkie de Jong heeft een ongelooflijk seizoen achter de rug.

  Frenkie de Jong heeft de prijs voor Talent van het Jaar in de Eredivisie in ontvangst genomen. De Jong kreeg de meerderheid van stemmen. Ploegmaat bij Ajax Mathijs de Ligt won vorig jaar de prijs.

  "Eigenlijk is dit een heel logische keuze. Zelfs na de bekendmaking van zijn transfer naar Barcelona bleef hij met zijn hoofd bij Ajax en drukte hij zijn stempel in alle competities", zegt juryvoorzitter Jordi Cruijff.

   

  De Jong is enorm trots op de prijs. "Cruijff was de grootste Nederlandse speler ooit en heeft het voetbal veranderd. Ik ben een grote fan van zijn speelstijl", reageerde De Jong nadat hij de prijs in ontvangst genomen had.

   

  De Jong was één van de vele uitblinkers bij Ajax dit seizoen. De ploeg uit Amsterdam verraste iedereen in de Champions League. Ze schakelden Real Madrid en Juventus uit, maar gaven een voorsprong weg tegen Tottenham in de halve finale.

   

  In eigen land wonnen ze beker en zijn dit jaar virtueel landskampioen.

  Ajax speelt zijn laatste wedstrijd om het doelsaldo nog wat op te krikken

  De Graafschap Ajax einde
  14