• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dupont: "Venturini wilde een gat creëren met arm, dan houdt het op bij mij"

  Venturini gaat Dupont (met gele helm) vooraf in de sprint, maar wordt nadien teruggezet in de uitslag.

  Timothy Dupont heeft het in Duinkerke aan de stok gekregen met Clément Venturini. De jury gaf de Belg uiteindelijk gelijk en declasseerde de Fransman.

  Venturini: "Ik deed niets verkeerd"

  Ook de 2e rit in de Vierdaagse van Duinkerke draaide uit op een sprint. De Franse sprinter wurmde zich naar de dagzege, maar dat deed hij niet volgens de regels. Uiteindelijk kreeg de eindlaureaat van twee jaar geleden te horen dat zijn eerste zege dit seizoen niet doorging. 

   

  "Ik vind dat ik niets verkeerd doe", gaf Venturini mee toen hij samen met de UCI-leden de televisiebeelden bekeek. "De jury zegt dat ik mijn handen van mijn stuur doe in volle sprint. Ik wou enkel verhinderen dat ik ingesloten raakte."

   

  "Voor mij ging een renner van zijn lijn, daarna kreeg ik een zet van een renner van Wanty-Gobert (Timothy Dupont, red.). Ik maakte een beweging om te verhinderen dat ik ten val zou komen."

   

  "Het is jammer, maar ik kan de jury blijkbaar niet meer op andere gedachten brengen. Ik blijf erbij dat ik niets verkeerd deed in volle sprint", sakkerde Venturini, die zich daarna boos naar de ploegbus repte.

   

  VIDEO: Kijk hieronder naar de sprint van Venturini:

  Dupont: "Wilde niet tegen het asfalt gaan"

  Timothy Dupont finioshte als derde, maar schoof na de declassering van Clément Venturini nog een plaats op. "Het ging er weer zeer hectisch aan toe in deze rit", doet hij het verhaal van de sprint.

   

  "Dylan Groenewegen had zich met zijn mannen blijkbaar laten insluiten en in de laatste kilometer ging het immens hard. Venturini wou plots een gat creëren met zijn arm. Dan hield het op bij mij. Ik wou hier niet tegen het asfalt gaan. Blijkbaar is dat gebaar van Venturini ook de wedstrijdjury niet ontgaan."

   

  "Morgen ga ik me ook weer mengen als het tot een groepssprint komt. En dat zal wel zeker. Daar hebben de mannen van Jumbo-Visma alle baat bij", weet Dupont.