• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dan toch einde Giro voor Dumoulin: hij gooit na enkele kilometers al de handdoek

  Tom Dumoulin tekende nog het startblad, maar dat was zowat zijn laatste wapenfeit in deze Giro.

  Tom Dumoulin heeft zich dan toch teruggetrokken uit de Giro. De Nederlandse ex-winnaar probeerde het nog even na zijn val, maar de rit was nog maar net gestart of hij gaf er toch de brui aan.

  Voor Tom Dumoulin eindigde de Giro gisteren eigenlijk al, op 6 kilometer voor de finish. Hij blesseerde zijn knie bij een valpartij en druppelde 4 minuten na winnaar Carapaz binnen. Er werden geen breuken vastgesteld en dus overwoog Dumoulin om toch nog voort te rijden.

   

  Vandaag testte Dumoulin zijn knie nog eens op de rollen en ging hij met een bang hartje alsnog van start. Maar omdat het meteen bergop ging en het weer ook niet meteen meehielp, trok de renner van Sunweb snel zijn conclusies. Einde Giro en alles op de Tour over enkele weken.