Ga naar de inhoud

VIDEO: Diskwalificatie levert Groenewegen 2 op 2 op in Duinkerke

 wo 15 mei 2019 19:15
Venturini juicht, maar uiteindelijk wint Groenewegen (met de gele helm).

In de Vierdaagse van Duinkerke heeft Dylan Groenwegen (Jumbo-Visma) zijn tweede ritzege geboekt. De snelle Nederlander finishte pas als tweede in de massasprint, maar een diskwalificatie van de Fransman Venturini levert hem wel een tweede ruiker op in het noorden van Frankrijk.

Dylan Groenewegen zat mijlenver achter in de sprint, maar de Nederlander slaagde er toch nog in om zich tot bij Clément Venturini te wurmen. Hij strandde uiteindelijk op een wiel en moest de zege aan de Fransman laten.

 

Zo leek het toch, want niet lang na de finish zette de jury Venturini terug in de uitslag. De snelle man van AG2R sprintte niet volgens het boekje. Volgens de jury had hij iets te enthousiast zijn schouders gebruikt (in een duel met Timothy Dupont?).

 

In de massasprint deden heel wat Belgen een gooi naar de zege. Maar liefst 7 Belgen finishten in de top 10. Dupont strandde na de declassering van Venturini op de 2e plaats, voor Roy Jans, Tom Van Asbroeck, Jens Keukeleire en Piet Allegaert.

 

Dankzij de 2e ritzege hijst Groenewegen zich nog wat steviger in de roze leiderstrui. Morgen gaat het in de rittenwedstrijd richting Compiègne, de startplaats van Parijs-Roubaix.

Bekijk de massasprint:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 2:

  1. Dylan Groenewegen (Ned) - 178 km in 4u08'33"
  2. Timothy Dupont
  3. Roy Jans
  4. Tom Van Asbroeck
  5. Jens Keukeleire
  6. Piet Allegaert
  7. Mike Teunissen (Ned)
  8. Michael Van Staeyen
  9. Pieter Vanspeybrouck
  10. Pierre Barbier (Fra)

Tussenstand:

  1. Dylan Groenewegen (Ned) - in 8u25'58"
  2. Marc Sarreau (Fra) - op 11"
  3. Lasse Norman Hansen (Den) - 12"
  4. Timothy Dupont - 14"
  5. Elmar Reinders (Ned) 
  6. Mike Teunissen (Ned) - 16"
  7. Roy Jans
  8. Samuel Leroux (Fra) - 17"
  9. Rudy Barbier (Fra) - 18"
  10. Dries De Bondt - 19"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.