• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mr. 100 van geslacht Ceulemans wint strijd tegen Belgische Biljartbond

  biljartlaken

  Dit blauwe laken deed de voorbije maanden heel wat stof opwaaien in biljartland.

  Er is een einde gekomen aan de strijd tussen de Belgische Biljartbond en de familie Ceulemans. Inzet was een biljartlaken dat niet door de bond gehomologeerd werd, waardoor alle ploegen die in Mr. 100 spelen hun punten moesten inleveren. Die beslissing is nu teruggedraaid.

  Bij de legendarische Lierse biljartclub Mr. 100 liggen sinds dit seizoen lakens van Royal Pro op de tafels, het merk waarvan Peter Ceulemans vertegenwoordiger is. Omdat die lakens niet erkend worden door de bond, kregen alle teams die in deze club spelen forfaitnederlagen aan hun broek. Maar bij Mr. 100 gingen ze in de tegenaanval.

   

  Het conflict eindigde uiteindelijk in het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat gaf Mr. 100 en de familie Ceulemans gelijk, waardoor de bond genoodzaakt is alle forfaitnederlagen terug te draaien.

   

  "Het BAS heeft ons over de hele lijn gelijk gegeven", zegt Kurt Ceulemans, de zoon van biljartlegende Raymond (die zijn (bij)naam aan de club gaf) en uitbater van de Mr. 100. "Dit is een geweldige overwinning voor ons!"