• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts: "Interesse van Ineos? Uit de lucht gegrepen"

  Victor Campenaerts is dit seizoen einde contract.

  Volgens een van de kranten zou Victor Campenaerts (27) op de radar staan van Team Ineos. Ploegbaas Dave Brailsford zou een boon hebben voor de uurrecordhouder, die einde contract is bij Lotto-Soudal. Campenaerts wuift het bericht weg. 

  Victor Campenaerts was niet meteen onder de indruk van de berichtgeving over de belangstelling van Team Ineos. "Het is leuk als mensen een boontje voor je hebben, maar voor meer informatie moet je bij de auteur zijn. Het is eerder uit de lucht gegrepen", vertelde de Lotto-Belg vanmiddag bij de start aan onze reporter.

   

  "Als ze interesse hebben, dan is dat zeer interessant. Maar ik ben er nu niet op gefocust. Ik ben bezig met deze wedstrijd", zegt Campenaerts, van wie het contract afloopt. "Ik denk dat het einde van de Tour wel zowat het laatste moment is om iets te weten."

   

  "Zou je voor Ineos willen rijden?", vroeg Renaat Schotte nog aan de Europese kampioen tijdrijden. "Uiteraard wil je weten hoe hun wetenschappelijke begeleiding is en welke stappen ze voor staan op de rest van de wieler- en sportwereld."

   

  "Maar ik denk dat de vrijheid in mijn huidige ploeg zeer belangrijk is voor mij. Daar ben ik hen heel dankbaar voor."