• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Froome en Thomas vanaf nu om de 6 maanden mentaal gescreend

  Ook de Britse wielerfederatie zet zich in voor de week van de mentale gezondheid.

  Ook de Britse wielerfederatie zet zich in voor de week van de mentale gezondheid.

  Afgelopen tijd waren er met Marcel Kittel en Moreno Moser enkele wielrenners die aangaven niet meer met de druk van het wielrennen om te kunnen. Nu lanceert de Britse wielerfederatie een project dat aandacht vraagt voor de mentale gezondheid van de renners.

  In Groot-Brittannië is momenteel de week van de mentale gezondheid aan de gang. Ook de Britse wielerfederatie draagt daar haar steentje aan bij. Zo heeft British Cycling een heel plan uitgedokterd om Britse wielrenners mentaal te begeleiden.

   

  Maar wat houdt het plan dan concreet in? "Nieuwe atleten zullen gescreend worden op hun mentale gezondheid, terwijl atleten die al deel uitmaken van het team om de 6 maanden zo'n onderzoek zullen ondergaan. Daardoor zijn wij in staat om de personen die vatbaar zijn voor mentale gezondheidsproblemen te identificeren",  zegt hoofd van medische zorg Nigel Jones.

   

  "Ten slotte is het voor ons ook belangrijk dat de atleten hulp durven vragen en dat ze weten dat er oplossingen voorhanden zijn", besluit Jones.