• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belhocine weet welke Genk-speler hij aan zijn team zou willen toevoegen

  Belhocine wil de supporters een mooie laatste thuismatch van het seizoen bezorgen.

  Belhocine wil de supporters een mooie laatste thuismatch van het seizoen bezorgen.

  In de aanloop naar de mogelijke kampioenenmatch van donderdag heeft Anderlecht-coach Karim Belhocine zich lovend uitgelaten over tegenstander Genk. "Welke speler ik van Genk zou overnemen? Meer dan één", liet Belhocine weten.

  "Apprecieer Berge enorm"

  "Genk is een mooi elftal met verschillende goede spelers, maar als ik 1 speler zou mogen kiezen, zou ik voor Sander Berge gaan", zegt Belhocine. "Hij is een goede middenvelder die het spel goed ziet, dus hem apprecieer ik enorm." 

   

  Nadien voegde de Anderlecht-coach er wel nog aan toe dat hij met Berge in het team van systeem zou moeten veranderen. "Ik wil even verduidelijken dat ik bij Anderlecht ook al over 2 goede middenvelders beschik",  vertelt hij.

  "Elke zege is belangrijk"


  Eerder in de persconferentie had Belhocine laten optekenen dat zijn team altijd wil winnen. "Het is onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen en we willen nog iets tonen aan de supporters. Daarnaast willen we ook de kloof met Gent behouden. Als Genk hier kampioen speelt, hebben wij ons werk niet goed gedaan. Voor de rest maakt het mij niet uit of Genk hier of ergens anders de titel viert."

   

  Dat sommige Anderlecht-fans hun team liever zien verliezen om Club Brugge een hak te zetten, vindt Belhocine van geen belang. "Voor ons is elke zege belangrijk. Ook al zijn er misschien supporters die liever Genk kampioen zien spelen, denk ik toch dat de fans op de eerste plaats Anderlecht willen zien winnen", besluit de coach van paars-wit.