• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Australische voetballer komt uit de kast: "In 2019 zou dit geen taboe meer mogen zijn"

  Brennan was even actief bij Newcastle Jets, maar voetbalt nu voor Green Gully SC.

  Brennan was even actief bij de Newcastle Jets, maar voetbalt nu voor Green Gully SC.

  Andy Brennan is de eerste Australische voetballer die zich tijdens zijn carrière geout heeft als homo. Dat maakte hij bekend met enkele posts op de sociale media. "Het voelt geweldig om dit te kunnen zeggen."

  "Ik heb er jaren over gedaan om te kunnen zeggen: ik ben homo. Ik was bang dat het mijn vriendschappen, mijn teamgenoten en mijn familie zou raken. Maar de steun van de mensen rondom mij is zo overweldigend en hielp mij die laatste stap te zetten om volledig open kaart te spelen", vertelt Brennan. 

   

  "Het voelt geweldig om dit te kunnen zeggen, maar vreemd genoeg voelt het niet aan alsof ik iets belangrijks verteld heb. In 2019 zou dit geen taboe meer mogen zijn", voegt hij eraan toe. 

   

  De post van Brennan komt er enkele weken nadat de Australische rugbyspeler Israel Folau in opspraak was gekomen vanwege discriminerende uitspraken over de LGBT-gemeenschap. "Homoseksuelen horen thuis in de hel", liet hij optekenen.

   

  De 26-jarige Brennan is momenteel actief bij tweedeklasser Green Gully SC. Eerder speelde de flankaanvaller op het hoogste niveau bij  de Newcastle Jets.