• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Genk moet minstens punt pakken op Anderlecht, want denk dat Club 6 op 6 haalt"

  Aimé Anthuenis

  Aimé Anthuenis werd in 1999 kampioen met Racing Genk.

  Aimé Anthuenis slaagde exact 20 jaar geleden in wat Philippe Clement hem nu probeert na te doen: kampioen worden met Racing Genk. "Ik verwacht een moeilijke match tegen Anderlecht, maar ik denk dat Genk het zondag wel afmaakt."

  "Ik denk dat de beslissing zondag pas zal vallen", zegt Aimé Anthuenis aan Sporza. "Ik vrees vooral voor de match op Anderlecht. De resultaten van Genk buitenshuis zijn dan wel goed, maar ik kan me voorstellen dat de spelers nu een stuk nerveuzer zullen zijn dan normaal. En Anderlecht heeft de kans om zich te revancheren na een heel zwak jaar."

   

  "Ik denk dat Genk tegen Club Brugge een tik heeft gekregen. De coach moet nu uiteraard zeggen dat er geen twijfels zijn, maar het mag dan wel niet snel tegenzitten tegen Anderlecht. Ik verwacht toch een moeilijke match, al denk ik dat Genk toch een punt zal pakken en het dan zondag thuis afmaakt tegen Standard."

   

  "Genk moet wel minstens een punt pakken, want ik denk dat Club 6 op 6 zal halen. Ik heb de indruk dat Club over iets meer kracht dan Genk beschikt momenteel, qua duelkracht, loopvermogen,..."

  "Als Genk geen kampioen wordt, was het niet correct"

  "Genk zou sowieso een verdiende kampioen zijn", zegt Aimé Anthuenis. "Het heeft het hele seizoen op kop gestaan. Als Genk geen kampioen wordt, moet je kunnen zeggen dat het niet correct geweest is. Ik ben voorstander van Play-off I, maar de deling van de punten is een schande."