• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Alonso crasht met zijn McLaren tijdens oefenritten Indy 500

  Fernando Alonso

  De McLaren Dallara van Alonso is flink beschadigd.

  Fernando Alonso probeert komend weekend de 500 Mijl van Indianapolis aan zijn palmares toe te voegen, maar dan zal de voormalige Formule 1-rijder geen fouten meer mogen maken. Tijdens de trainingen verloor hij de controle over zijn stuur en stuiterde hij met zijn McLaren over het circuit.

  Beelden van de crash:

  Fernando Alonso kwam met de schrik vrij op de legendarische ovaal in de Verenigde Staten. De 37-jarige Spanjaard kon zelf uit zijn Mclaren Dallara stappen en was oké.

   

  "Mijn fout", reageert Alonso, die last had van onderstuur en de muur niet meer kon ontwijken. "Ik had de grip wat onderschat in bocht 3. Ik ging van het gas en was de auto helemaal kwijt."

   

  "Het spijt me voor het team, maar hopelijk kunnen we snel weer voort", besluit Alonso. De Spanjaard is in Indianopolis op zoek naar de Triple Crown in de autosport. Als hij volgend weekend de Indy 500 wint, heeft hij die te pakken. Want eerder won Alonso als de 24 Uur van Le Mans en de Grote Prijs van Monaco Formule 1.