• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wallays en Terpstra maken in Duinkerke: "Eindelijk alles weer naar wens"

  Terpstra liep tijdens de Ronde van Vlaanderen een hersenschudding op.

  Terpstra liep tijdens de Ronde van Vlaanderen een hersenschudding op.

  Zowel Niki Terpstra (Direct Énergie) als Jelle Wallays (Lotto Soudal) maakt vandaag zijn heroptreden in de Vierdaagse van Duinkerke. Beide renners waren een hele tijd uit na een zware val.

  Begin april maakte een harde val in de Ronde van Vlaanderen een einde aan het voorjaar van Terpstra. De Nederlander liep toen een hersenschudding op, maar is nu opnieuw klaar voor de strijd. “De hoofdpijn is volledig weg en ik ben goed aan het trainen”, liet de 34-jarige Terpstra eerder weten aan Het Nieuwsblad.

   

  De val van Wallays dateert ondertussen al van eind januari. Hij brak toen zijn kaak en liep net als Terpstra een hersenschudding op. "Tijdens de lange revalidatie heb ik vooral mijn lichaam leren kennen, omdat ik telkens moest afwachten hoe het zou reageren tijdens en na de trainingen. Toen ik in de week van de Omloop voelde dat ik sowieso het voorjaar zou missen, heb ik de knop meteen omgedraaid", zegt Wallays.

   

  De 30-jarige Belg had zijn pijlen gericht op een terugkeer tijdens de Ronde van Romandië, maar ziekte gooide toen roet in het eten. "Mijn comeback werd daardoor jammer genoeg twee weken uitgesteld, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Nu verloopt alles opnieuw naar wens en ik kijk er enorm naar uit om in Duinkerke te rijden”, besluit Wallays.

   

  De Vierdaagse van Duinkerke vindt plaats van 14 mei tot en met 19 mei. Vandaag trekken de renners van havenstad Duinkerke naar het binnenland, waarna ze via een kasseistrook naar de finish in Condé-sur-l'Escaut rijden. Daar zal het meer dan waarschijnlijk in een massasprint uitmonden.