• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pech blijft Wallays achtervolgen: hij valt en wordt gedeklasseerd bij comeback

  Voor Wallays was het zijn eerste wedstrijd in 106 dagen.

  Voor Wallays was het zijn eerste wedstrijd in 106 dagen.

  Jelle Wallays had zich zijn comeback in de Vierdaagse van Duinkerke anders voorgesteld. De renner van Lotto-Soudal bezeerde zijn hand bij een val en werd gedeklasseerd bij de eerste tussensprint.

  106 dagen, zo lang was het geleden dat Jelle Wallays nog eens in competitie te bewonderen was. De Lotto-Soudal-renner brak eind januari in Argentinië zijn kaak bij een val en liep daarbij ook een hersenschudding op.

   

  Vlak voor zijn comeback in de Ronde van Romandië werd Wallays ziek, waardoor hij zijn rentree vandaag vierde in de Vierdaagse van Duinkerke. En met succes zo leek het. Wallays won de tussensprint na 22 kilometer. Maar de wedstrijdjury deklasseerde hem.

   

  "Ik zou tijdens die tussensprint blijkbaar op het fiets- of voetpad gereden hebben en zo een voordeel hebben gedaan ten opzichte van de rest", zegt Wallays. "Maar de waarheid is compleet anders. Ik wou me mengen in die tussensprint, maar kreeg een kwak van een of andere renner. Om een val te vermijden week ik uit en belandde zo op het fietspad. Voor even maar. Genoeg blijkbaar om mij terug te fluiten."

   

  Op 17 kilometer van de streep kwam Wallays op de koop toe ook nog ten val. "Ik hield er een gapende wonde aan mijn hand aan over", vertelt Wallays. "Ik had me deze eerste schooldag wel anders voorgesteld."

   

  "Al bij al mag ik niet klagen. Ik kon mee met de rest en had niet al te veel problemen. Dat geeft me alvast goede moed voor wat nog moet komen. Ik heb een zware periode achter de rug. De honger om me te meten met de rest is heel groot."