• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Viviani nog altijd verbitterd: "Mijn Giro is zo goed als voorbij"

  Elia Viviani

  Elia Viviani liep gisteren als een donderwolk door de aankomstzone.

  Een dag later heeft Elia Viviani zijn deklassering in de 3e rit van de Giro nog altijd niet helemaal verteerd. "Ik ben gefrustreerd, want ik begrijp zelf niet waarom ik naar links ben uitgeweken." Ook ploegleider Rik Van Slycke blijft een "dubieuze beslissing" vinden.

  Elia Viviani was even de koning te rijk in Orbetello, maar omdat hij bij de sprint van zijn lijn afweek, werd hij achteraf gedeklasseerd door de jury. "Ik ben toch eens gaan kijken bij de videoref, want ik wou begrijpen waarom ze dit gedaan hebben. Dit is toch een belangrijke beslissing, want het gaat over een rit in een grote ronde."

   

  "Om eerlijk te zijn: ik zie ook dat ik van mijn lijn ben afgeweken. Dat frustreert mij, want ik begrijp zelf niet waarom ik naar links uitweek. Ik sprint nooit in het midden van de weg, daarom zocht ik instinctief de kant op. Ik denk vooral dat het een ongelukkig moment was, omdat Moschetti net iets eerder zijn sprint inzette en we elkaar zo raakten. Dit soort zaken gebeuren vaker, maar de jury vond het gevaarlijk."

   

  "Hoe dan ook, mijn Giro is zo goed als voorbij. Ik maak nu geen enkele kans meer op de paarse puntentrui en dus is een belangrijk doel al gaan vliegen. Ik moet nu reageren en proberen de volgende sprint te winnen."

  Herbekijk hier de sprint van Viviani

  Van Slycke: "We staan machteloos"

  Rik Van Slycke, ploegleider bij Deceuninck-Quick Step, noemt het "een droevige situatie". "Maar het is wat het is, we kunnen er nu niets meer aan veranderen. We zijn nog gaan argumenteren bij de jury, maar dat deed blijkbaar niet meer ter zake. Dan sta je machteloos."

   

  "Ik heb al ergere dingen gezien waarbij de winnaar toch de winnaar is gebleven. Alleen hebben ze er deze keer anders over beslist. Ik blijf het een dubieuze beslissing vinden."

  "Slachtoffer" Moschetti: "Ik vond er niet veel aan"

  Winnaar Fernando Gaviria zat een beetje verveeld dat hij de zege zomaar cadeau kreeg en ook Matteo Moschetti, die werd gehinderd door Viviani, wil er allesbehalve een halszaak van maken. "Ik zat in het wiel van Elia en wil aan de sprint beginnen. Er was een klein beetje contact, maar dat is normaal in een sprint. Ik vond er niet veel aan."

   

  "Wij hebben zelf geen klacht ingediend. Het is niet aan mij om te zeggen of de deklassering terecht was of niet. Ik was tevreden over mijn eigen sprint. Dat ik dan van 5 naar 4 opschuif, dat maakt niet veel uit."