• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verjongingskuur bij Bayern München: ook Rafinha zwaait af

  Rafinha trekt na acht jaar de Duitse deuren achter zich toe.

  Bayern München zwaait het ene monument na het andere uit: op het einde van het seizoen nemen niet alleen Arjen Robben en Franck Ribéry afscheid van de Rekordmeister, maar ook Rafinha (33).

  Márcio Rafael Ferreira de Souza - kortweg Rafinha - verkaste in 2011 van Genoa naar Bayern München. De Duitse Braziliaan speelde sindsdien 332 Bundesliga-wedstrijden voor de Rekordmeister.

   

  Maar op zijn 33ste voelt de rechtsachter dat het tijd is om zijn geluk in Brazilië te beproeven. Rafinha heeft naar verluidt een lucratieve aanbieding van Flamengo op tafel liggen, maar er is nog niets getekend.

   

  "Mijn acht jaren bij Bayern München waren geweldig", zei Rafinha op een persconferentie. "Ik heb fantastische momenten beleefd, met de treble in 2013 als uitschieter. Maar aan alle mooie zaken komt een einde. Ik wil iedereen bedanken voor alle mooie jaren. Ik hoop dat we het seizoen beëindigen met twee trofeeën." Ze doen nog mee om de titel en de beker.

   

  Ook Arjen Robben maakte van de persconferentie gebruik om de club uit te zwaaien. "Tien jaar bij één club is heel lang. Als die periode snel voorbijgaat, dan was het een mooie tijd. Ik heb hier veel plezier gehad en me altijd goed gevoeld."

  Tweets: