• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tandarts ontdekt speekselklierkanker bij tennisster Nicole Gibbs

  Gibbs mag een kruis maken over de rest van haar gravelseizoen.

  Gibbs mag een kruis maken over de rest van haar gravelseizoen.

  Slecht nieuws voor tennisster Nicole Gibbs (WTA-117). Na een tandartsbezoek werd er speekselklierkanker bij de Amerikaanse vastgesteld. Daardoor ziet ze haar deelname aan Roland Garros in rook opgaan.

  "Ik zal dit seizoen niet meer op gravel spelen. Ik laat verstek gaan voor Roland Garros", laat Gibbs weten. "Een maand geleden ging ik langs bij de tandarts en daar werd een gezwel in mijn mond vastgesteld. Uit de biopsie bleek dat ik een zeldzame speekselklierkanker heb", voegt ze eraan toe. 

   

  De 26-jarige Gibbs is wel hoopvol voor de toekomst en hoopt eind juni al aan te treden op de kwalificaties voor Wimbledon. " Mijn chirurg is ervan overtuigd dat de operatieve ingreep voldoende zal zijn als behandeling. De revalidatieperiode zou zo'n 4 tot 6 weken in beslag nemen, maar ik zal er alles aan doen om nog sneller terug te keren", besluit Gibbs.