• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Solskjaer is de juiste coach voor United, maar hij heeft tijd nodig"

  Ole Gunnar Solskjaer heeft werk aan de winkel in het tussenseizoen.

  Manchester United sloot een dramatisch seizoen in de Premier League af op de zesde plek, na een reeks van 12 wedstrijden met slechts twee zeges. Is Ole Gunnar Solskjaer dan toch niet de redder? "Het is te gemakkelijk om de schuld in de schoenen van de coach te schuiven", zegt middenvelder Ander Herrera.

  Manchester United schoof in december José Mourinho opzij. De Portugees werd afgerekend op de slechte resultaten en zijn moeizame relatie met zijn spelers en clubleiding. Ex-speler Ole Gunnar Solskjaer nam over als "caretaker" - zeg maar interim-manager - in afwachting van een nieuwe hoofdcoach.

   

  Onder de Noor leek Manchester United te herleven: het won 10 van zijn eerste 11 wedstrijden onder Solskjaer en schakelde PSG uit in de achste finales van de Champions League. Ook de clubleiding kon niet om de successen van Solskjaer heen en bood hem een contract van drie seizoenen aan.

   

  Een zegen of een vloek? Plots ging het weer steil bergaf met United. De kwartfinales van de Champions League werden het eindstation en ook in de Premier League draaide het niet meer. ManU strandde op de zesde plek, na een reeks van 12 wedstrijden met slechts 2 zeges. Was Solskjaer dan toch niet de redder in nood? Mourinho had United immers achtergelaten op... de zesde plek.

  Herrera: "Er wacht Solskjaer een zware taak"

  Middenvelder Ander Herrera, die na vijf seizoenen bij United andere oorden (PSG?) opzoekt, blijft Solskjaer steunen. "Ik geloof echt in Ole", zegt hij op de clubwebsite. "Hij is de juiste coach voor United, maar er wacht hem een zware taak. Hij heeft tijd, vertrouwen en steun nodig."

   

  Herrera neemt Liverpool als voorbeeld: het staat voor het tweede jaar op rij in de CL-finale en miste de titel op een haar na. "Liverpool heeft in vijf jaar geen titel gepakt, maar de fans hebben hen tijd gegeven om geweldig werk te verrichten. Dat heeft United ook nodig."

   

  "Elke speler moet zijn verantwoordelijkheid nemen na dit seizoen. Het is heel gemakkelijk om de schuld in de schoenen van de trainer te schuiven, terwijl we allemaal een verantwoordelijkheid dragen. Als je een slecht seizoen draait, is 75 procent ervan de schuld van de spelers."

  Ander Herrera nam afscheid van de fans van United.

  Ook de spelers en de coach beseffen dat het beter moet: