• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Russische topskater mist de Spelen wegens dopingschorsing

  Maksim Kroeglov

  Maksim Kroeglov zal volgend jaar niet in het skatepark van Tokio aan de slag mogen.

  Maksim Kroeglov zal volgend jaar het debuut van het skateboarden als olympische discipline niet meemaken. De Russische topper - beter bekend als Mad Maxim - is 4 jaar geschorst.

  Een jaar voor het olympisch debuut van het skateboarden heeft Maksim Kroeglov (30) slecht nieuws gekregen. De Russische topper mag 4 jaar lang geen wedstrijden meer skaten. Volgens het Rusissche antidopingagentschap is hij geschorst omdat hij een controle geweigerd of ontweken zou hebben.

   

  Kroeglov laat zich graag Mad Maxim noemen. Vorig jaar was hij de beste Rus op 4 wieltjes in de Wereldbeker, maar naar eigen zeggen heeft hij ruzie met de Russische skateboardfederatie. Daarom weigert hij nog voor het nationale team te skaten.

  Mad Maxim in actie op Instagram: