• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Manchester City "zeer bezorgd" over berichtgeving uitsluiting

  Het City of Manchester Stadium is de imposante thuishaven van Manchester City.

  Manchester City reageert verbaasd over het bericht dat de club een uitsluiting in de Champions League moet vrezen. "Hieruit leiden we af dat het vertrouwen in de de financiële controlecommissie misplaatst is. Of dat het onderzoek misbruikt wordt om onze reputatie te schaden", klinkt het bij de Engelse topclub.

  De Amerikaanse krant The New York Times berichtte gisteren dat de Europese voetbalunie UEFA de uitsluiting van de club uit de Champions League zal vragen, op basis van de bevindingen uit het onderzoek naar mogelijke overtredingen op de Financial Fair Play.

   

  Manchester City zegt nu "zeer bezorgd" te zijn over die berichtgeving. "Manchester City werkt in volle vertrouwen samen met de financiële controlecommissie van de UEFA, die verondersteld wordt onafhankelijk en toegewijd te werken", begint de club zijn statement.

   

  "Eerder meldde de UEFA overigens al dat er tijdens het onderzoek niet meer gecommuniceerd zou worden. Daarom zijn we des te meer bezorgd over de bronnen die de krant nu aanhaalt. We kunnen hieruit afleiden dat het vertrouwen van de club in de financiële controlecommissie misplaatst is. Of dat het onderzoek misbruikt wordt door individuen om de reputatie en de commerciële belangen van de club te schaden. Of beide."

   

  "De club werd eerder valselijk beschuldigd van financiële onregelmatigheden en heeft om die beschuldiging te weerleggen voldoende bewijsmateriaal aan de UEFA overhandigd", geeft Manchester City nog mee.

  Volgend seizoen nog geen uitsluiting

  In Engeland heeft Manchester City alles gewonnen wat er te winnen valt, maar de grote droom van de steenrijke eigenaars uit het Midden-Oosten is nog niet in vervulling gegaan. De Champions League-trofee staat ontbreekt in de prijzenkast van de Engelse topclub.

   

  De schorsing die Manchester City boven het hoofd hangt, zal nog niet voor volgend seizoen zijn. De onderzoekscel van de UEFA moet haar aanbeveling eerst nog doorspelen aan het gerechtelijk panel. En die zal uiteindelijk beslissen over de straf. Dat zal nog even tijd in beslag nemen. Het team van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne krijgt dus snel een nieuwe kans om de Champions League te winnen.