• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oordegem strikt nu ook de broers Ingebrigtsen

  Jakob (m) en Filip Ingebrigtsen (r) nemen het tegen elkaar op in de 800 meter, Henrik (l) loopt de 1.500 meter.

  Jakob (m) en Filip Ingebrigtsen (r) nemen het tegen elkaar op in de 800 meter, Henrik (l) loopt de 1.500 meter.

  Belgische atletiekfans mogen in hun handjes wrijven. Naast Europees en wereldkampioene Dafne Schippers, zullen ook de Noorse broers Ingebrigtsen in Oordegem hun opwachting maken.

  Jakob, Filip en Henrik Ingebrigtsen gelden als absolute toppers in het atletiekcircuit. De International Flanders Athletic Meeting (IFAM) was dan ook trots dat ze komst van de atleten uit Noorwegen mocht aankondigen. Op 25 mei zullen de twee jongste broers het tegen elkaar opnemen op de 800 meter. Oudste broer Henrik neemt de 1.500 meter voor zijn rekening.

   

  De nog steeds maar 18-jarige Jakob Ingebrigtsen pakte afgelopen zomer 2 maal goud op het EK in Berlijn. Daar was hij zowel op de 1.500 als op de 5.000 meter de snelste. Op het EK indoor was hij goed voor een gouden en zilveren medaille. Oudere broer Filip (26) wist in 2016 de titel Europees kampioen op de 1.500 meter op zijn naam te schrijven. In december vorig jaar klopte hij onze landgenoot Isaac Kimeli in de strijd om het goud op het EK veldlopen.

   

  Henrik behaalde in 2012 EK-goud op de1.500 meter en veroverde nadien nog 2 keer zilver en 1 keer brons op Europese outdoorkampioenschappen. 

   

  Naast de broers Ingebrigtsen maken nog heel wat toppers hun opwachting in Oordegem. Zo zal de Nederlandse Dafne Schippers zowel op de 100 als de 200 meter het beste van zichzelf geven. Haar landgenote Nadine Visser tekent present op de 100 meter horden, en ook de deelname van regerend Europees kampioene op de 400 meter horden Léa Sprunger werd bevestigd.

  De indrukwekkende overwinning van Jakob Ingebrigtsen op de 5.000 meter in Berlijn: