• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Over Hazard: "Waarom ik geen vrijschoppen neem? Dan moet ik daar op trainen"

  " "

  Filip Joos sprak 2 weken geleden met Hazard in Frankfurt.

  Filip Joos greep voor zijn moment van de week terug naar de penaltyreeks tussen Chelsea en Frankfurt in de halve finale van de Europa League. Onze commentator vroeg zich af waarom Eden Hazard eigenlijk geen vrijschoppen neemt? En Hazard gaf hem daar zelf antwoord op.

  Chelsea stootte uiteindelijk dankzij de strafschoppen door naar de finale van de Europa League. Joos koos er 2 penalty's uit. Die van Hinteregger die tussen de benen bleef steken van Kepa: "Vreemd getrapt en vreemd gered. Normaal gaat een keeper toch een kant uit." En de beslissende van Hazard. "Dat was wellicht zijn laatste baltoets op Stamford Bridge."

   

  Joos was de commentator bij de heen- en terugmatch. 2 weken geleden in Frankfurt had hij een gesprekje met Hazard in de interviewruimte. “Hij wou geen interviews geven omdat hij niet in de basis stond. Maar hij bleef wel lang praten met 2 collega’s van RTBF erbij."

   

  "Op een bepaald moment vroeg ik hem: “Eden, waarom neem je eigenlijk geen

  vrije trappen. Je bent de nummer 10 van Chelsea." Dat is geen wereldploeg. Willian kan een vrije trap geven. Maar Hazard neemt fantastische penalty’s en neemt af en toe een goede corner. Hazard heeft een goede traptechniek. En Hazard antwoordde: “Gianfranco Zola (T2 en vrijetrapspecialist, red) heeft me dat ook al gezegd. Maar dan moet ik daar ook op trainen.”"

   

  "Wij zijn allemaal opgevoed met het idee "plus est en vous", je moet het maximum eruithalen. Maar zo is hij. Hij is Hazard omdat hij dat antwoord geeft. En daarom gaat hij ook naar Real, want Real-coach Zinédine Zidane is zen, net zoals Hazard. Hazard had gehoord dat Zidane na een zoveelste nederlaag van Real in de kleedkamer gekomen was. Die was niet zoals Alex Ferguson met schoenen beginnen te gooien, maar had gezegd: “Jongens, over 3 dagen spelen we weer.” En Hazards oogjes blonken: “Bij die ploeg wil ik ook spelen.” Hazard heeft allemaal gekke Italianen en Mourinho gehad als coach."

   

  “Maar waarom doet Hazard er zo geheimzinnig over dat hij graag naar Real wil?”, vraagt Jan Mulder zich af. “Omdat dat op een transfer request lijkt en dat wil Hazard niet. Hazard is een lieve jongen, hij wil niemand tegen de schenen stampen en wil geen conflicten."

  Daarom gaat Hazard ook naar Real, want Zidane is zen, net zoals Hazard.

  Filip Joos

  Het Moment van de Week van Filip Joos: