• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Topschutter Harbaoui moet 5 speeldagen op strafbank zitten na elleboogstoot

  Zulte Waregem zal Hamdi Harbaoui een tijdje niet kunnen opstellen. Na een elleboogstoot aan Kortrijk-verdediger Hines-Ike kreeg Harbaoui van de Geschillencommissie van de KBVB een schorsing van 5 speeldagen en een boete van 5.000 euro.

  De 0-5-nederlaag tegen aartsrivaal KV Kortrijk in de geladen West-Vlaamse derby was voor een groot deel op het conto van Harbaoui te schrijven. Na 10 minuten al kreeg de Tunesische spits rood, nadat hij een elleboogstoot had uitgedeeld aan Kortrijk-verdediger Hines-Ike. Het leer was helemaal niet in de buurt.

   

  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legt de spits van Zulte Waregem nu een schorsing van 5 speeldagen op en een boete van 5.000 euro. De schorsing treedt wel pas donderdag in werking, waardoor Harbaoui vanavond nog kan spelen tegen Waasland-Beveren.

   

  Zulte Waregem kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. Dat zou dan vrijdag worden behandeld door de Geschillencommissie Hoger Beroep.  

  Gouden Stier

  Harbaoui deelt de leidersplaats in de topschutterstand met Ali Samatta van KRC Genk. Beiden maakten 23 treffers, maar Harbaoui scoorde vaker buitenshuis en draagt daarom de Gouden Stier.

  Hou Harbaoui in het oog in het strafschopgebied

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.