• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Griezmann kondigt officieel zijn vertrek aan: "Het waren 5 ongelooflijke jaren"

  Antoine Griezmann heeft officieel afscheid genomen van Atletico Madrid. In een videoboodschap bedankt de spits de club en laat hij weten dat hij na dit seizoen andere oorden zal opzoeken. Als we de geruchten mogen geloven wordt FC Barcelona zijn volgende bestemming. 

  De match op het veld van Levante wordt de laatste wedstrijd van Antoine Griezmann in het shirt van Atletico Madrid. Na vijf seizoenen is de Franse topspits toe aan een nieuwe uitdaging, zo zegt hij zelf. 

   

  "Na gesprekken met de club en de coach wil ik nu praten met jullie, Atletico-fans. Ik heb beslist om te vertrekken bij Atletico en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het was een moeilijke beslissing, maar ik voel dat ik er nood aan heb om een andere weg in te slaan."

   

  "Ik wil de fans bedanken voor alle steun in de voorbije 5 jaar. Met jullie heb ik mijn eerste bekers en trofeeën gewonnen. Het waren 5 ongelooflijke jaren die ik voor altijd zal blijven herinneren. Ik zal jullie meedragen in mijn hart. Heel erg bedankt voor alles."

   

  Griezmann verlengde vorige zomer nog zijn contract bij Atletico tot 2023. Toen was er lange tijd sprake van een transfer naar Barcelona, maar de Fransman maakte bij het begin van het WK bekend dat hij Atletico trouw bleef.

   

  Het huidige seizoen werd uiteindelijk een tegenvaller. Atletico eindigde tweede in de competitie op ruime afstand van Barcelona en in de Champions League was Juventus te sterk in de achtste finales. Volgens Spaanse geruchten zou Barcelona deze zomer bereid zijn de opstapclausule van 125 miljoen euro te betalen voor Griezmann. Griezmann is al de derde sterkhouder die deze zomer vertrekt bij Atletico, na eerder Diego Godin en Lucas Hernandez.