• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dumoulin heeft niks gebroken: "Morgen beslis ik of ik doorga"

  Team Sunweb

  Tom Dumoulin bolt over de streep met een gehavende knie.

  Tom Dumoulin heeft geen breuken opgelopen in de 4e etappe van de Giro. De Nederlandse favoriet was onderuitgegaan in de finale en bolde over de streep met een bebloede knie. De valpartij kostte hem meer dan 4 minuten. "Ik ga er een nachtje over slapen", reageert de onfortuinlijke Dumoulin.

  Voor Tom Dumoulin sloeg het noodlot toe op iets meer dan 5 kilometer van de finish. Na een tot dan toe vrij geschiedenisloze etappe werd de buik van het peloton opgeschrikt door een massale valpartij.

   

  De knie van Dumoulin werd daarbij stevig geraakt door een tandwiel, maar de Nederlander zette zijn weg voort met een bebloede linkerknie. Uiteindelijk kreeg Dumoulin een rekening van 4 minuten gepresenteerd aan de streep.

   

  De Nederlander stapte mankend de ploegbus van Team Sunweb in. Daarna trok hij met een ziekenwagen richting het mobiele ziekenhuis van de Giro. Daar stelden de dokters geen breuken vast. De kans is dus reëel dat Dumoulin morgen weer aan de start staat in Italië.

   

  "Ik slaap er een nachtje over en dan beslis ik of ik nog doorga", reageert Dumoulin bij NOS-collega Han Kock. "Het klassement is alleszins voorbij."

   

  "Ik kon helemaal geen kracht meer zetten op mijn knie en het deed echt veel pijn. De pees heeft waarschijnlijk een flinke klap gekregen, er zit een flink ei op. Maar gelukkig heb ik niks gebroken."

  Dumoulin: "Te vroeg om te zeggen of mijn Giro voorbij is"

  Roglic: "Ik vind het jammer voor Dumoulin"

  Ploegleider Elijzen: "Een etappe winnen, maakt een hoop goed"

  Foto's en tweets van bebloede Dumoulin:

  Dumoulin stapt rechtstreeks van de teambus in de ziekenwagen